Εξυπηρέτηση πελατών μέσω Twitter?Γιατί?

Ο πήχης της εξυπηρέτησης των πελατών εξακολουθεί να μην είναι πολύ υψηλός σε πολλούς τομείς. Σε πολλές, αν όχι στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει γιατί τα θέματα των επιχειρήσεων έχουν επίκεντρο ένα προϊόν ή την υπηρεσία – και έτσι υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη υποστήριξη.
Πολλές εταιρείες εξακολουθούν να εξετάζουν την εξυπηρέτηση των πελατών ως ένα επιπρόσθετο έξοδο, ενώ θα μπορούσε να λάβει διαφορετική μορφή, ιδιαίτερα με τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης. Ο καλύτερος τρόπος για να επικοινωνούμε ένα μήνυμα είναι με το να αφήνουμε τους ανθρώπους να βλέπουν ικανοποιημένους πελάτες.

Πριν μερικά χρόνια η εξυπηρέτηση των πελατών είναι μια νέα αναπτυσσόμενη αγορά. Τα σημερινά κοινωνικά μέσα ενημέρωσης είναι ένα μέσο για την εξεύρεση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πελατών, των αναγκών, καθώς επίσης και την τεκμηρίωση, ικανοποίηση, τις τάσεις, και τις προτάσεις του προϊόντος. Εάν είστε πρόθυμοι να ακούσετε, οι πελάτες θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την τρέχουσα μάρκετινγκ και στρατηγική προώθησησης προσφορών και προιόντων.
Είναι απλό να καταλάβει κανείς γιατί αυτό είναι σημαντικό – όχι για πελάτες, όχι τις επιχειρήσεις. Στην εποχή της σχέσης, όταν όλοι είναι τόσο συνδεδεμένα μεταξύ τους, ο αριθμός των ανθρώπων που ποτέ δεν έχει ακούσει για την επιχείρησή σας μπορεί να είναι απίστευτα μικρός.
Μερικές επιχειρήσεις σκέφτονται να ξεκινήσουν ένα λογαριασμό Twitter για την αντιμετώπιση των ειδικών θεμάτων των πελατών. Εάν η εταιρεία σας είναι μεταξύ αυτών, τότε έχετε το σωστό ένστικτο και προς τη σωστή κτεύθυνση. Δημόσιες συζητήσεις με τους πελάτες στο Twitter αντιστοιχούν με την καλή διαχείριση της μάρκας.

Προτού βιαστούμε στο εν λόγω:
1) Έχετε καλό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας για να αντιμετωπίσετε τα γνωστά θέματα; Αν όχι πως θα το παράγετε και που θα το βρείτε;
2) Μήπως καταστεί δυνατή η συνομιλία με τους ανθρώπους που χρειάζεται να μιλήσετε στο χώρο σας ή που σας αναζητούν;
Αυτό θα ήταν μια γραμμή πρώτης υπεράσπισης με αντεπίθεση στο θέμα της υποστήριξης. Τα κοινωνική μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι μια δικαιολογία για να εγκαταλείψετε τους πελάτες στο δικό τους ψηφιακό σπίτι; Και εσείς θέλετε να καταλήξεουν στην αρχική σελίδα προεπιλογής για οποιαδήποτε επιχείρηση – σελίδα αναζήτησης της Google – για γνωστά ζητήματα, πιθανώς ακόμα και πριν από τις καταγγελίες.

Related Articles: