Ποιος ο ρόλος των social analytics?

Η συλλογή της πληροφορίας σήμερα και ιδίως το είδος των δεδομένων των πελατών σας πρέπει να αποτελεί μια απο τις σημαντικότερες επιδιώξεις της επιχείρησης σας για την αύξηση της επιχειρηματικής ευφυΐας (BI) αλλά και της βιωσιμότητας σας σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τα νέα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έχουν σήμερα αλλάξει αρκετά το τοπίο ενισχύοντας την αλληλεπίδραση και τη φωνή του πελάτη. Με τον πολλαπλασιασμό των κοινωνικών πλατφορμών όπως το Twitter, το Facebook, τα blogs και το YouTube, ένα ολόκληρο σύμπαν της ενημέρωσης του καταναλωτή έχει ανοίξει. Και με τα σωστά εργαλεία, η ExelixisNet μπορεί πλέον να παρακολουθεί τους πελάτες σας, τις προοπτικές και τους δυσφημιστές, για να μάθει τι σκέφτονται, τι λένε και να ακούει τις απόψεις τους.

Το πρώτο βήμα είναι να ακούτε τι λένε οι καταναλωτές, χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα των κοινωνικών μέσων και αναλύοντας το περιβάλλον σας. Ποιος μιλάει για την εταιρεία σας; Πόσο συχνά; Πώς αισθάνονται για το εμπορικό σήμα σας; Πόσοι άλλοι καταναλωτές διαβάζουν αυτά τα αισθήματα και ενεργούν επ ‘αυτών;

Διάφορες ερωτήσεις αυτού του είδους μπορούν να βοηθήσουν την εταιρεία σας να είναι αποτελεσματικότερη στο χώρο του μάρκετινγκ αλλά και πιο στοχευμένη στην επόμενη καμπάνια, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τις ανάγκες των πελατών σας.

Τα analytics των κοινωνικών μέσων ταξινομούν την πληροφορία σχετικά με τη μάρκα σας και σας βοηθούν να χαράξετε νέες στρατηγικές κατευθύνσεις. Παράλληλα, η αμεσότητα του Internet σας επιτρέπει να δείτε τι κάνουν οι καταναλωτές, πως σκέφτονται και τι συζητάνε σε πραγματικό ή σχεδόν πραγματικό χρόνο. Αξιοποιώντας όλη αυτή την πληροφορία με δομημένες αναφορές που η ExelixisNet σας παρέχει θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στις ανάγκες των πελατών, παράπονα αλλά και τις επιθυμίες τους πιο γρήγορα.
Η κοινωνική ανάλυση των μέσων ενημέρωσης σας επιτρέπει ακόμη και να βρείτε τα συναισθήματα των πελατών (sentiment analysis) αλλά και διάφορα παράπονα και να ανταποκριθείτε ταχύτερα, εκπλήσσοντας τους πελάτες σας.
Εξυπηρέτηση πελατών και προβολής είναι οι πιο προφανείς εφαρμογές για τα κοινωνικά δεδομένα μέσα ενημέρωσης, αλλά και όλες οι πολύτιμες πληροφορίες μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της στρατηγικής σε όλη την επιχείρηση.

Η ουσία είναι ότι όλη η πληροφορία γύρω από το brand πρέπει να συλλέγεται, ταξινομείται, αξιολογείται και να αναλύεται, μια διαδικάσία ιδιαίτερα σημαντική για τη σύγχρονη επιχείρηση με άμεσα ωφέλη στη στρατηγική και στις πωλήσεις της. Πρόκεται για κομμάτι του της BI που πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα επίπεδα της επιχείρησής σας, από την εξυπηρέτηση πελατών μέχρι και την ανάπτυξη νέων προϊόντων. Με τη σωστή ανάλυση των δεδομένων και της φωνής των πελατών σας, η επιχείρηση θα αποκτήσει ένα νέο στρατηγικό stream που μπορεί να είναι όσο δυναμικό το χρειάζεσετε δηλαδή σε μηνιαία ή οποιαδήποτε άλλη βάση χρειάζεστε εμπιστεύοντας την ExelxisNet και την εμπερία της στην ανάλυση των δεδομένων των νέων μέσων κοινωνικής ενημέρωσης.

Related Articles: