Προώθηση επίπλων και εσωτερικού σχεδιασμού – case study

Το κλειδί για την αποτελεσματική χρήση και προώθηση των των επίπλων και των συναφών δραστηριοτήτων με τη χρήση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για τη δημιουργία εσόδων είναι ο προσδιορισμός των κόμβων επιρροής και της έναρξης των σχέσεων μαζί τους. Πριν ξεκινήσετε, όμως καλό είναι να έχετε σχεδιάσει τη στρατηγική σας και προσδιορίσει το επιθυμητό αποτέλεσμα σας:

1. Θέλετε οι επηρεαστές να μιλήσουν για την αποθήκη ή το προϊόν σας;
2. Θέλετε να συστήσουν κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα ή το προϊόν σας;
3. Θέλετε αυτοί που θα επηρεαστούν να αγοράσουν με επιρροή από το κατάστημά σας ή να αγοράσουν το προϊόν σας;
4. Θέλετε οι επηρεαστές να γράφουν για την αποθήκη ή το προϊόν σας;
5. Θέλετε να έχετε και να χτίσετε φιλικές σχέσεις με τους καταναλωτές (που μπορεί ή δεν μπορεί να είναι με επιρροή στις αποφάσεις του άλλου), αλλά που αγαπούν τα σπίτια τους και την αγάπη να μιλούν για έπιπλα και εσωτερική διακόσμηση;
6. Θέλετε εσείς να κατευθύνετε το buzz και τα σχόλια?


Μόλις γίνει αντιληπτός ο λόγος ή οι λόγοι συμμετοχής της επιχείρησής σας στα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο εντοπισμός των online τόπων όπου τα προιόντα σας συζητούνται ή οι χώροι που εσείς θα δημιουργήσετε για συζήτηση ή buzz είναι το επόμενο βήμα σας. Η εμπειρία λέει ότι είναι σε Twitter, Facebook, LinkedIn, καθώς και στα σχόλια των bloggers και forums.

Τώρα, πώς προσδιορίζεται την επιρροή εκεί και μόλις έχετε κάνει αυτό, τι κάνετε για τη διαμόρφωσή τους αποτελεσματικά; Χρειάζεται η κατάλληλη διαχείριση και στραηγική.

Υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε με βάση τους στόχους που θέλει να επιτύχει η επιχείρηση. Για τους περισσότερους εμπόρους λιανικής ή κατασκευαστές επίπλων ο βασικός στόχος για τη χρήση κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι η προσθήκη μιας ακόμα αλλά κορυφαίας γραμμής εσόδων, και επομένως η διατύπωση των ερωτήσεων είναι σημαντική:

“Αν έπρεπε να ενταχθείτε μόνο σε τρεις σελίδες στο Facebook Fan και τρεις ομάδες στο Facebook, ποιες θα διαλέξετε και γιατί;
” Ποιες σελίδες και ομάδες έχουν την πιο παθιασμένη εμπλοκή γύρω από τα έπιπλα και εσωτερική διακόσμηση; ”

“Αν έπρεπε να ακολουθήσετε μόλις έξι άτομα για τον ενθουσιασμό που μπορεί να επηρεάσει το κατά πόσον ή όχι τους καταναλωτές που θα μπορούσαν να αγοράσουν ή να γράψουν για το κατάστημά σας ποια θα ακολουθούσατε και γιατί;”

Μόλις εντοπιστεί η επιρροή σε κάθε μία από αυτές τις περιοχές, τα επόμενα βήματά σας είναι τα εξής:

1. Ακούστε για τουλάχιστον δύο εβδομάδες για την κάθε κουβέντα που λαμβάνει χώρα, την συχνότητα των παρατηρήσεων, ο τόνος των σχολιασνών.

2. Προσδιορίστε τι πιστεύετε ότι θα είναι έπιπλα ή εσωτερική διακόσμηση που αφορούν το περιεχόμενο των συμφερόντων σε αυτές τις διάφορες ομάδες. Τις περισσότερες φορές, δεν είναι αυτό που πουλάτε, αλλά κάτι άλλο που προσθέτει πραγματική αξία της εκπαίδευσης που τους βοηθά να ζήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στα σπίτια τους.

3. Σχέδιο και σενάριο των αρχικών κομματιών των επίπλων σας ή εσωτερικού σχεδιασμού που θα προωθήσετε.

4. Ύστερα από δύο ή περισσότερες εβδομάδες ακούστε και βεβαιωθείτε ότι μάθατε να ακούτε σωστά και να καταλαβαίνετε

5. Εισάγετε τη συνομιλία σας με το brand σας, δηλώνοντας τις προθέσεις σας από τα posts σας και να είναι διαφανείς.

6. Να τοποθετήσετε το πρώτο σας κομμάτια του περιεχομένου έπιπλα ή εσωτερικού σχεδιασμού με σχετικό περιεχόμενο.

7. Να είστε εξαιρετικά παρόν και να απαντάτε σε όλα τα σχόλια αμέσως είτε εσείς είτε σε συνεργασία με την εταιρεία διαχείρησς των κοινωνικών μέσων σας. Επίσης να υπάρχει ένα πραγματικό πρόσωπο διαθέσιμο να που μπορεί να πάει απευθείας οπουδήποτε και να συζητήσει ό, τι θέλουν για το κατάστημά σας και τα προϊόντα σας.

8. Ακούστε για το ύφος της ανατροφοδότησης που παίρνετε. Προσαρμόστε και το ύφος των σχολίων και της ανάδρασης σας.

9. Να σέβεστε το σχολιασμό και τις επιλογές αυτών που σας διαβάζουν και σας προτιμούν.

10. Πάντα πρέπει να σκεφτόσαστε νέους τρόπους που μπορείτε να υποστηρίξετε τα έπιπλα, τις επιχειρήσεις, κλπ. Δίνετε στοιχεία στους υποψήφιους πελάτες σας καθώς και νέες ιδέες με θετικό αντίκτυπο στους στόχους σας.

Ακριβώς όπως και στην πραγματική ζωή, παρέχοντας χρήσιμο περιεχόμενο και τη δημιουργία μιας εικονικής πελατειακής κοινότητας και με την πάροδο του χρόνου θα χτιστεί μια πραγματική επιχειρηματική σχέση που θα είναι μια win-win και για τις δύο πλευρές.

Η διαφορά με την κοινωνικά μέσα ενημέρωσης; Μπορείτε να φτάσετε πιο γρήγορα με επιρροή, δημιουργώντας ένα επιπρόσθετο κανάλι επικοινωνίας και επιρροής με συνεχή παρουσία, πιο στοχευμένη που να είναι και πολύ λιγότερο δαπανηρή από τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης.

Related Articles: